Wateroverlast


Wat is wateroverlast? Dit is eenvoudige te ontleden als je het woord wateroverlast in 2 delen knipt. Dan heb je het woord water en overlast. Feitelijk is het dus een situatie waarbij overlast wordt ervaren door water. Een teveel aan water, of water wat op de verkeerde plaats zich vertoond. Situaties die je wellicht wilt en kunt voorkomen.

Bij wateroverlast kun je denken aan de volgende situaties:

  • Overlast door veel regenwater
  • Overlast door veel kwelwater
  • Overlast door een gesprongen leiding
  • Overlast door overstroming
  • Overlast door grondwater


Al deze situaties zijn natuurlijk uitermate vervelend en wil je niet. Denk aan de overstromingen waarmee Nederland steeds vaker te maken krijgt. Dat zijn uitermate vervelende vormen van wateroverlast.Hoe kun je wateroverlast voorkomen?

Vervelende situaties willen we allemaal het liefst voorkomen. 'Hoe kun je wateroverlast voorkomen?' past zeker in het rijtje met vragen waarop we graag een antwoord willen hebben. Per situatie is de oplossing verschillend, maar in het algemeen kunnen we stellen dat het voorkomen van overlast door water simpelweg plaatsvind door het water niet op die plek te laten komen waar je er overlast van hebt. Dat klinkt simpel en is daadwerkelijk het startpunt voor een goede bescherming teven water. Het bewust worden van de risico's is een eerste stap. Als je weet waar je het water niet wilt hebben, kun je ook proberen om te voorkomen dat het water daar komt.

Laten we het iets concreter maken. Denk bijvoorbeeld aan een huis met een kelder. Je wilt uiteraard niet dat je kelder onder water komt te staan. Dus stap 1 is duidelijk. Het water mag niet in de kelder komen. Stap 2 is dan ook eenvoudig; namelijk voorkomen dat het water in de kelder komt. De technische oplossing is daarin per situatie verschillend, maar je kunt bijvoorbeeld werken met een waterschot. Door waterschotten te kopen en deze te plaatsen voor bijvoorbeeld een kelderraam, kun je voorkomen dat het water in huis komt.
Wateroverlast door klimaatverandering


Klimaatverandering is vermoedelijk een belangrijke oorzaak van steeds meer situaties waarin water zorgt voor overlast.

WaterschotOpblaasbare waterkering als oplossing tegen wateroverlast.

Bescherming tegen wateroverlast


Hier volgt informatie over bescherming tegen wateroverlast
Wie is er verantwoordelijk?


Hier volgt informatie over wie er verantwoordelijk is bij wateroverlast en wie er voor moet zorgen voor deugdelijke wateroverlast oplossingen.


Zandzakken als wateroverlast oplossing
Start de configurator >   Bekijk voorbeelden


Multifunctionele waterkering


wateroverlast oplossingen
bescherming tegen wateroverlast
bescherming tegen water
waterschotten

Onze mobiele waterkering / waterschot is in enorme lengtes te verkrijgen. Hierdoor kunt u gehele wegen beschermen tegen wateroverlast. Denk ook aan binnensteden, woonwijken, grasvelden, parken, bedrijfsterreinen, etc. Ons waterschot helpt u om waterschade te voorkomen. Omdat niet alle wegen recht zijn en er diverse opstakels te vermijden zijn, is het waterschot hier omheen te leiden. Door middel van andere vormen waterschotten kunt u de baan van de waterkering vervolgen. Ook goede afsluitingen tegen wanden is mogelijk. Naast opstakels kunnen ook niveauverschillen worden opgelost met slimme adapters. Kortom; het waterschot is een ideale manier om snel en efficient wateroverlast te weren.Contact opnemen met ons?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?


  Bel naar 0343-745293
Mail naar info@waterschot.nl

Ga naar het contactformulier >


wateroverlast oplossingen