Wateroverlast oplossingen


Wateroverlast oplossingen zijn onmisbaar in Nederland. Door de klimaatverandering krijgen we niet alleen vaker te maken met wateroverlast, maar we krijgen ook op meer manieren te maken met wateroverlast. Denk bijvoorbeeld aan overlast door hevige regenbuien of door overstromingen. We kunnen niet zonder wateroverlast oplossingen, maar welke oplossingen zijn er?

Wij bespreken graag 5 oplossingen voor wateroverlast:

  1. Waterschotten
  2. Opblaasbare waterkeringen
  3. Zandzakken
  4. Metalen schuiven
  5. Houten planken


Goede bescherming tegen wateroverlast

Een goede bescherming tegen wateroverlast begint eigenlijk met het vaststellen van de risico's. In Nederland en België liggen veel gebieden onder zeeniveau, waardoor er een groter risico op wateroverlast door overstromingen bestaat. In 2021 kregen Nederland, België en Duitsland te maken met overstromingen en de nieuwsberichten stonden vol met meldingen over overstromingen, wateroverlast en waterschade. Veel gemeenten, bedrijven, organisaties en particulieren zijn onvoldoende uitgerust voor een goede bescherming tegen wateroverlast in die mate. Daar moet iets aan veranderen. Daarom nemen we graag 5 oplossingen tegen wateroverlast door.1. Waterschotten


Waterschotten spelen natuurlijk de hoofdrol op Waterschot.nl en we kunnen dan ook niet anders dan beginnen met de voordelen van waterschotten. Dit doen we, omdat wij overtuigd zijn van het feit dat waterschotten helpen om overlast te voorkomen. Een waterschot kan dienen als tijdelijke waterkering, waterkering voor de garage of voor de deur, bescherming tegen wateroverlast in stedelijke gebieden enzovoorts. Het waterschot dat wij als Waterschot.nl verkopen is om meerdere redenen ideaal. Zo is ons waterschot snel op te zetten, 100% recyclebaar, compact in de opslag en optimaal beschermend tegen wateroverlast. Onze waterschotten houden water tot maximaal 1 meter hoogte tegen. Niet voor niets zijn wij enthousiast over het waterschot en vinden wij het oprecht één van de beste wateroverlast oplossingen.

WaterschotOpblaasbare waterkering als oplossing tegen wateroverlast.

2. Opblaasbare waterkering


Een andere goede oplossing tegen wateroverlast is de opblaasbare en/of watergevulde waterkering. Er zijn altijd plaatsen waarvan je wilt dat er absoluut geen water bij komt. Het is dan belangrijk om te zorgen voor een optimale bescherming tegen wateroverlast. Is de ondergrond niet volledig vlak? Dan is de opblaasbare en/of watergevulde waterkering een uitstekende oplossing tegen wateroverlast. Als de ondergrond rond of half rond loopt, dan bieden vaste vormen niet de beste bescherming tegen wateroverlast. In dit geval wil je kiezen voor en flexibele oplossing en deze nodige flexibiliteit vind je in de opblaasbare en/of watergevulde waterkering.
3. Zandzakken


Zandzakken behoren tot de oudste oplossingen tegen wateroverlast die nog altijd worden toegepast. Dit is ook logisch, want zand is een goedkope oplossing tegen wateroverlast. Daarnaast is het relatief eenvoudig om zandzakken te plaatsen voor het realiseren van een goede waterkering. Hierbij geldt vaak dat vele handen licht werk maken. Natuurlijk kennen zandzakken ook wel wat nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de opslag en het gewicht van de zandzakken. Daarnaast ligt de hygiëne laag doordat er altijd ongedierte in zandzakken zit. Andere nadelen zijn scheuren in de zandzakken, de maximale hoogte van de dam met zandzakken en de hoeveelheid werk voor het maken van een goede dam. Kortom, zandzakken zijn in de basis een goede oplossing tegen wateroverlast, maar niet de beste oplossing tegen hoog water.


Zandzakken als wateroverlast oplossingWateroverlast oplossingen - metalen schuiven

4. Metalen schuiven


In vergelijking tot zandzakken zijn metalen schuiven een stabielere en hogere oplossing tegen wateroverlast. Met de metalen schuiven kun je een goede dam creëren om wateroverlast te voorkomen. Wel is het zo dat het aardig wat werk vergt om een dam op te zetten met metalen schuiven. De metalen schuiven moeten aan de grond verankerd worden. Dit is mogelijk met palen in de grond, maar dat kost veel tijd en energie. Het is ook mogelijk om de metalen schuiven tussen muren in te klemmen, maar dan zijn er weer specifieke oplossingen voor specifieke locaties nodig, in verband met de afmetingen. Metalen schuiven zijn prima om het water tegen te houden, maar zijn niet de meest praktische oplossing, ook niet met het oog op het opslaan van de metalen schuiven.
5. Houten planken


Met houten planken bereik je in de basis hetzelfde effect als met de metalen schuiven. De waterkering is vergelijkbaar, en dat betekent eigenlijk dat ook de nadelen van beide oplossingen vergelijkbaar zijn. De planken moeten op de plek worden gehouden als je te maken krijgt met wateroverlast. Kijken we naar het materiaal, dan zijn houten planken een slechtere oplossing dan metalen schuiven, omdat hout en water niet goed samen gaan op de langere termijn. Toch, houten planken kunnen water wel tegenhouden en daarom vallen ze onder de oplossingen bij wateroverlast. Wij zijn ervan overtuigd dat waterschotten de beste oplossing tegen wateroverlast vormen.


Waterkering houten planken
Stel uw oplossing samen >   Bekijk voorbeelden


Wateroverlast oplossingen


wateroverlast oplossingen
bescherming tegen wateroverlast
bescherming tegen water
waterschotten

Onze mobiele waterkering / waterschot is in enorme lengtes te verkrijgen. Hierdoor kunt u gehele wegen beschermen tegen wateroverlast. Denk ook aan binnensteden, woonwijken, grasvelden, parken, bedrijfsterreinen, etc. Ons waterschot helpt u om waterschade te voorkomen. Omdat niet alle wegen recht zijn en er diverse opstakels te vermijden zijn, is het waterschot hier omheen te leiden. Door middel van andere vormen waterschotten kunt u de baan van de waterkering vervolgen. Ook goede afsluitingen tegen wanden is mogelijk. Naast opstakels kunnen ook niveauverschillen worden opgelost met slimme adapters. Kortom; het waterschot is een ideale manier om snel en efficient wateroverlast te weren.Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

  Bel naar +31 343 74 52 93
Mail naar info@waterschot.nl


Ga naar het contactformulier >


We staan voor u klaar

wateroverlast oplossingen