Veelgestelde vragen over onze waterschotten


Ons waterschot is een tijdelijke zelfverankerende waterkering. Het waterschot creëert een dam voor water tot een hoogte van 50 cm of tot een hoogte van 100 cm. Het waterschot is zo licht dat deze snel kan worden opgezet om gebouwen en andere eigendommen te beschermen tegen waterschade of om bijvoorbeeld wegen open te houden. Deze waterkering is ontworpen voor gebruik op een enigsins vlakke ondergrond, zoals een stoep, een betonnen vloer of een gazon.

Wateroverlast is overlast wat wordt ervaren door water. Er zijn diverse vormen van wateroverlast, maar de meeste overlast wordt ervaren door overstromingen, hevige neerslag en dergelijke meer. Niet overal waar een overstroming is wordt het water ervaren als overlast.

We hebben 2 varianten van het waterschot. De keuze is een waterhoogte van 50cm of een maximale waterhoogte van 100cm. Mocht het water verder stijgen, dan blijft het waterschot staan, waardoor de instroom van water naar het beoogde droge gebied wordt beperkt.

Ja, de mobiele waterkering kan worden gebruikt om snel stromend water af te leiden in snelle overstromingen. Vervolgens worden de afzonderlijke schotten direct in de waterstroom geplaatst, zij het in een bepaalde hoek tegen de stroom in, om het water te leiden naar waar u het wilt krijgen, waar het minder kwaad doet.

De mobiele waterkering wordt automatisch verankerd door het eigen gewicht van het overstromingswater. Bij het dammen van water tot aan de bovenrand drukt elk waterschot met ongeveer 200 kg water tegen de ondergrond. Aan de onderkant van de schotten zitten een paar rubberen zolen met hoge wrijving die voldoende grip geven.

Het waterschot heeft de volgende afmetingen:

Lengte: 980 mm
Breedte: 680 mm
Hoogte: 528 mm (inclusief het vergrendelingsmechanisme bovenop het waterschot) (variant 50cm)
Hoogte: 1028 mm (inclusief het vergrendelingsmechanisme bovenop het waterschot) (variant 100cm)

Reken op 980 mm voor het eerste vak en voeg 900 mm toe voor elk van de volgende.

Het waterschot weegt 6,2 kg per box.

De waterschotten zijn stapelbaar. Elk nieuw waterschot voegt niet meer dan 15 mm (verticaal en horizontaal) toe aan de stapel. Dit betekent dat 26 schotten (16 meter muur) op een standaard pallet van 800 x 1.200 mm passen en 572 schotten (iets meer dan 350 meter) in een 20 ’container kunnen worden geplaatst.

Je werkt van links naar rechts en voegt één vak tegelijk aan de muur toe door het naar het laatste vak te 'snappen'. Nadat de positie en de richting van de muur zijn aangepast, worden de waterschotten aan elkaar bevestigd met behulp van een veerklem. Tot slot kunt u wat gewicht op de voorkant van elk waterschot plaatsen, een zandzak of iets dergelijks, om het enigszins te beschermen tegen harde wind.

Ja, twee waterschotten kunnen worden bevestigd onder een hoek van +/- 3 °, wat betekent dat het gemakkelijk bochten kan volgen. Voor meer abrupte bochten zijn er bepaalde hoekvakken, voor binnen- en buitenhoeken resp. Ze hebben een ingebouwde hoek van 30 °, wat een bochtstraal van slechts 1 meter geeft. Twaalf hoekschotten vormen een cirkel, en met de binnenwaartse versie is het hierdoor mogelijk om een tijdelijk bassin te maken.

Het waterschot is ontworpen voor harde en egale oppervlakken zoals asfaltstraten en betonnen vloeren. Voor ongelijke en / of zachte oppervlakken is er een opblaasbare variant. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Glooiende afwijkingen in de ondergrond zijn geen probleem, maar als er abrupte onregelmatigheden zijn, zoals kuilen, moeten deze van tevoren worden vermeden of geëgaliseerd.

Om een trottoirband te passeren, kunt u gebruik maken van 2 gevelelementen. Een links- en een rechts gevelelement kunnen tegen elkaar geplaatst worden. Door een gleuf in het midden kan het niveauverschil worden overbrugt. Twee gevelelementen worden achter elkaar geplaatst, één op straat en de andere op het trottoir en aan elkaar geschroefd. Het waterschot wordt vervolgens in tweeën gedeeld en de twee waterschot-delen worden verbonden met elk van de gevelelementen.

Polypropyleen. Vacuüm gevormd 6 mm ABS-kunststof.

Ja, beschadigde waterschotten kunnen worden versnipperd en worden gebruikt voor nieuwe schotten. Hetzelfde gebeurd met resten tijdens het productieproces. Zo hebben we een circulair product.

Niets is volledig vandaalbestendig, maar het waterschot is zeer goed bestand tegen schade.

Er zal altijd water door en onder de mobiele waterkering sijpelen (ondanks afdichtstrips). Water lekt ook door de grond zelf en verschijnt aan de beoogde droge kant van de barrière. Daarom kan het in sommige situaties nodig zijn om een of meer pompen te installeren om het water terug te pompen. Welke pompcapaciteit nodig is, hangt af van de wandlengte en de omstandigheden van de grond. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat afvoersystemen en duikers die water kunnen transporteren onder de barrières naar het beschermde gebied worden geblokkeerd.

Om de hoeveelheid lekwater te minimaliseren, kan de mobiele waterkering worden afgedekt met een dunne voering. Deze dunne voering is zowel in lange lengtes als in bredere formaten beschikbaar.

De opblaasbare waterkering is een allround barrière die zowel op asfalt en beton werkt als op grindwegen en hobbelige weiden. U kunt de opblaasbare waterkering beschouwen als een speciaal product voor speciale omstandigheden in stedelijke gebieden. Het is ook gemakkelijker te gebruiken voor niet-professionals, wat betekent dat de bewoners van een woonwijk, het personeel van een bedrijf en de studenten van een school gevraagd kunnen worden om een mobiele waterkering te bouwen om hun eigen voorzieningen te beschermen.

De opblaasbare waterkering is een allround barrière die zowel op asfalt en beton werkt als op grindwegen en hobbelige weiden. U kunt de opblaasbare waterkering beschouwen als een speciaal product voor speciale omstandigheden in stedelijke gebieden. Het is ook gemakkelijker te gebruiken voor niet-professionals, wat betekent dat de bewoners van een woonwijk, het personeel van een bedrijf en de studenten van een school gevraagd kunnen worden om een mobiele waterkering te bouwen om hun eigen voorzieningen te beschermen.

Ja, zolang de permanente muur het einde van de mobiele waterkering ondersteunt. Wanneer de permanente muur in dezelfde of bijna dezelfde richting loopt als de waterkering, is er geen probleem. Als de waterkering loodrecht op een permanente muur moet worden bevestigd, kunt u een gevelelement gebruiken of een waterschot 90 ° tegen de muur laten zwaaien met behulp van drie binnenwaartse hoekdozen. De verbinding waterschot / muur heeft mogelijk extra afdichting nodig. Bij elke bestelling zijn een paar celschuimstrips bijgevoegd, maar een vel voering kan soms een betere keuze zijn.


Meer informatieMultifunctionele waterkering


wateroverlast oplossingen
bescherming tegen wateroverlast
bescherming tegen water
waterschotten

Onze mobiele waterkering / waterschot is in enorme lengtes te verkrijgen. Hierdoor kunt u gehele wegen beschermen tegen wateroverlast. Denk ook aan binnensteden, woonwijken, grasvelden, parken, bedrijfsterreinen, etc. Ons waterschot helpt u om waterschade te voorkomen. Omdat niet alle wegen recht zijn en er diverse opstakels te vermijden zijn, is het waterschot hier omheen te leiden. Door middel van andere vormen waterschotten kunt u de baan van de waterkering vervolgen. Ook goede afsluitingen tegen wanden is mogelijk. Naast opstakels kunnen ook niveauverschillen worden opgelost met slimme adapters. Kortom; het waterschot is een ideale manier om snel en efficient wateroverlast te weren.


Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

  Bel naar +31 343 74 52 93
Mail naar info@waterschot.nl


Ga naar het contactformulier >

We staan voor u klaar

wateroverlast oplossingen