NOAQ Boxwall


De NOAQ Boxwall is een mobiele zelfverankerende waterkering. De Boxwall van NOAQ creëert een muur tot een hoogte van 50 cm of zelfs tot 100 cm. De boxwall is licht waardoor deze snel kan worden neergezet om te beschermen tegen wateroverlast en ook om het water te sturen. Deze mobiele waterkering is ontworpen voor gebruik op een vlakke ondergrond, zoals een geplaveide straat, een betonnen vloer of een gazon.

NOAQ BoxwallWerking NOAQ boxwall

Eenvoud is de kracht


Afdichting
Onder de voorkant van de box is er een afdichtstrook van cellulaire rubber. Hierdoor blijft lekkage onderaan tot een minimum beperkt.

Verankering
De verankeringskracht is evenredig aan het verschil in waterdruk tussen de boven- en de onderkant. Het lekkende water wordt afgeleid zodat er geen tegendruk optreedt.

Dam
De achterwand vormt de dam tegen het overstromingswater. De druk van het water wordt geabsorbeerd door enkele grote bulten, die fungeren als drainagekanalen.Supersnel op te zetten


Begin van links (gezien vanaf de droge zijde) en verbind elke box telkens aan de vorige. De boxen hebben een koppelmechanisme (aan de voorzijde) en een vergrendelmechanisme (bovenaan). Kantel de box iets naar voor en verbind deze met de vorige box door de uitstekende "tong" (linksonder) onder de "brug" (rechts van de vorige box) in te voegen. Kantel nu de box een beetje zijwaarts, druk de achterzijde naar beneden en steek de pin van het vergrendelingsmechanisme in de groef in de vorige box. Draai de boxzodat de pin in het midden van de groef terecht komt. Dit is de normale positie. Rechte boxen vormen nu een lijn en hoekboxen een hoek van 30 °. Het slotmechanisme heeft echter een zekere flexibiliteit, waardoor de boxen +/- 3 ° kunnen worden gedraaid.
Opzetten van de Waterschotten
Opzetten van de WaterschottenOpslag Waterschotten

Opslag NOAQ Boxwall


Ontkoppel na gebruik de NOAQ Boxwalls. Door één van de boxen (degene met de pen) naar elkaar te laten overhellen, kunnen ze gemakkelijk losgekoppeld worden. Spoel de boxen schoon met een tuinslang of door ze in water te spoelen en ze op hun zijde te laten staan om te drogen (wanneer ze op hun zijkant liggen, loopt het water sneller uit de poriën in de afdichtingsband). Als er gevaar is voor vriestemperaturen, moeten de boxen binnen worden gedroogd in een verwarmd gebied totdat alle "zachte delen" (zolen en afdichtstroken) goed uitgedroogd zijn. Controleer alle zachte onderdelen. Beschadigde of versleten afdichtstroken kunnen vervangen worden, maar als de zolen grote schade hebben geleden, moet de hele box worden vervangen. De boxen kunnen gestapeld worden, zodat ze weinig ruimte innemen tijdens transport en opslag.

Wil je weten hoe snel de NOAQ Boxwall is op te zetten? Bekijk deze video.

Start de configurator >   Bekijk de voorbeelden


Mobiele en tijdelijke waterkering


wateroverlast oplossingen
bescherming tegen wateroverlast
bescherming tegen water
waterschotten

Onze mobiele waterkering / waterschot is in enorme lengtes te verkrijgen. Hierdoor kunt u gehele wegen beschermen tegen wateroverlast. Denk ook aan binnensteden, woonwijken, grasvelden, parken, bedrijfsterreinen, etc. Ons waterschot helpt u om waterschade te voorkomen. Omdat niet alle wegen recht zijn en er diverse opstakels te vermijden zijn, is het waterschot hier omheen te leiden. Door middel van andere vormen waterschotten kunt u de baan van de waterkering vervolgen. Ook goede afsluitingen tegen wanden is mogelijk. Naast opstakels kunnen ook niveauverschillen worden opgelost met slimme adapters. Kortom; het waterschot is een ideale manier om snel en efficient wateroverlast te weren.Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

  Bel naar +31 343 74 52 93
Mail naar info@waterschot.nl


Ga naar het contactformulier >


We staan voor u klaar

wateroverlast oplossingen