Bescherming tegen water


Bescherming tegen water is belangrijk, en toch wordt het vaak vergeten. Veel mensen denken eigenlijk pas aan bescherming tegen water als het al te laat is en er water terecht is gekomen op een plek waar het niet hoort. Het is immers zo dat je pas met de feiten wordt geconfronteerd als er al overlast ontstaan is. Wateroverlast kan echter overal voorkomen en het is goed om voorbereid te zijn. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede bescherming tegen water voordat er daadwerkelijk wateroverlast ontstaat, maar hoe doe je dit? Waterschot.nl geeft je graag inzicht in de opties.Je hebt eigenlijk altijd bescherming tegen water nodig

Waar je ook woont, je kunt altijd ineens te maken krijgen met wateroverlast. Er wordt al snel gedacht aan wateroverlast door overstromingen, maar wateroverlast kan ook ontstaan door een te hoog grondwaterpeil of een teveel aan regenwater of knelwater. Daarnaast kan er van het ene op het andere moment een waterleiding springen, waardoor een heel gebied onder water kan komen te staan en er flink wat wateroverlast ontstaat. Het spreekt voor zich dat dit overal zomaar kan gebeuren, en juist daarom is een goede bescherming tegen water altijd en overal belangrijk.Hoe zorg je voor bescherming tegen water?

Je wilt in geen geval te maken krijgen met wateroverlast. Toch, als er bijvoorbeeld een waterleiding springt, dan kun je er van het ene op het andere moment toch mee te maken krijgen. Wat doe je dan? Dan is het prettig als je direct naar een effectieve oplossing kunt grijpen. In dergelijke situaties heb je immers geen tijd om nog op zoek te gaan naar een oplossing. Voor je het weet stroomt het water de kelder in of, erger nog, je hele benedenverdieping door. We kennen allemaal nog wel de beelden van drijvende meubelstukken in Limburg tijdens de laatste overstroming. Dit wil je niet meemaken, en dus wil je goed voorbereid zijn. Dit doe je door waterschotten aan te schaffen.


Bescherming tegen water


Waterschotten bieden de beste bescherming tegen water. Ze bieden je veel voordelen. Zo zijn ze compact op te slaan in de schuur of in een opslag bij een bedrijf. Ze zijn makkelijk verplaatsbaar en kunnen op ieder moment snel en eenvoudig worden ingezet. Met de waterschotten realiseer je snel een blokkade, waardoor het water effectief tegen wordt gehouden en je wateroverlast kunt voorkomen.

WaterschotOpblaasbare waterkering als oplossing tegen wateroverlast.

Bescherming tegen wateroverlast


Je weet nooit wanneer je te maken krijgt met wateroverlast. Een waterleiding kan op elk moment springen, bijvoorbeeld, en dan kan er binnen heel korte tijd sprake zijn van flinke wateroverlast. Als je waterschotten in huis of bij je bedrijf hebt, dan kun je direct zorgen voor een optimale bescherming tegen wateroverlast. Je houdt het water effectief weg van plekken waar je het absoluut niet wilt hebben.
Wie is er verantwoordelijk?


Wie er verantwoordelijk is bij wateroverlast, en wie maatregelen moet treffen om wateroverlast te voorkomen, is per situatie verschillend. In bepaalde gevallen is de overheid hier verantwoordelijk voor en in andere gevallen is de gemeente verantwoordelijk. Daarnaast zijn er ook veel situaties waarin de huiseigenaren zelf verantwoordelijk worden gehouden. In alle gevallen geldt natuurlijk dat voorkomen beter is dan genezen. Door waterschotten klaar te hebben staan kun je wateroverlast altijd snel en effectief voorkomen.


Zandzakken als wateroverlast oplossing
Start de configurator >   Bekijk voorbeelden


Multifunctionele waterkering


wateroverlast oplossingen
bescherming tegen wateroverlast
bescherming tegen water
waterschotten

Onze mobiele waterkering / waterschot is in enorme lengtes te verkrijgen. Hierdoor kunt u gehele wegen beschermen tegen wateroverlast. Denk ook aan binnensteden, woonwijken, grasvelden, parken, bedrijfsterreinen, etc. Ons waterschot helpt u om waterschade te voorkomen. Omdat niet alle wegen recht zijn en er diverse opstakels te vermijden zijn, is het waterschot hier omheen te leiden. Door middel van andere vormen waterschotten kunt u de baan van de waterkering vervolgen. Ook goede afsluitingen tegen wanden is mogelijk. Naast opstakels kunnen ook niveauverschillen worden opgelost met slimme adapters. Kortom; het waterschot is een ideale manier om snel en efficient wateroverlast te weren.


Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

  Bel naar +31 343 74 52 93
Mail naar info@waterschot.nl


Ga naar het contactformulier >

We staan voor u klaar

wateroverlast oplossingen